Skip to main content

Krakow

Krakow, europeisk kulturstad, med drygt 1 miljon invånare är den mest besökta staden i Polen. Den är ett livaktigt, vetenskapligt, ekonomiskt och socialt centrum. Gamla staden är oerhört charmfull och är en av de bäst bevarade medeltida städerna. Sedna 1978 är den också ett världsarv.
Krakow är vetenskapens stad. Här finns en av de äldsta högskolorna i Europa – Jagiellonska universitetet grundat 1364.

Staden har många sevärdheter, som gör vistelsen här intressant och trevlig. Man inte bara äter gott utan kan också roa sig i vackra smakfulla omgivningar.

Ett besök i Krakow innehåller ofta guidade turer i gamla staden, de judiska kvarteren och kanske även Schindlers fabrik. En kväll med middag och Klezmer-msuik är också en upplevelse. Klezmer är den traditionella judiska musiken med starka känslor. Vill man lämna Krakow så finns koncentrationslägrena Auschwitz och Birkenau på någon timmas avstånd. En guidad tur där borde ingå i allas erfarenhet. Den stora Saltgruvan i Wieliczka med sina stora underjordiska rum är också värd ett besök.

Krakow är ett resmål som har något till alla. De vuxna finner kultur, historia och en sagolikt vacker stad. Många konfirmand- och ungdomsgrupper besöker staden som en del i sitt arbete med människovärde och mänskliga rättigheter där inte minst besöket i Auschwitz blir viktigt.

Fritextsökning
Resekalender
25/6Camino de Santiago, Tuí - Santiago på egen handfrån 6 850:-
9/8St Olavsleden och norska pärlorfrån 14 990:-
22/8Luther och Bach, en temaresa 22 augfrån 9 690:-
3/10Armenien med avresa från Köpenhamnfrån 18 850:-
3/10Armenien med avresa från Helsingforsfrån 18 850:-
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå