Skip to main content

Klassisk rundresa till det heliga landet

Klassisk resa till Israel med Irén Kärrbrant

Vi hoppas att denna resa kommer att kunna genomföras om bara oroligheterna lugnar sig. Irén Kärrbrant är lokal guide som bott över 40 år i Israel och har en gedigen kunskap om landet och dess historia. Vi kommer även att ha med en svensk pastor eller präst som reseledare. Det är dock i nuläget inte helt klart vem det blir. 

Det går bra att anmäla sig utan att några förpliktelser. Anmälan är inte bindande och inga avgifter behöver betalas förrän vi säkert vet att resan kan genomföras. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Torsdag 11 april

  Vi flyger från Arlanda eller Köpenhamn med byte i Istanbul. På Ben Gurions flygplats i Tel Aviv väntar Irén och Anders. Där väntar även bussen som kör oss norröver och mot Genesarets sjö, ca två timmars resa. Där installerar vi oss på ett katolskt gästhus som ligger på toppen av Saligprisningarnas berg. Middag och övernattning.

 • Fredag 12 april

  Vi börjar dagen med ett besök i kyrkan och får höra Anders gå igenom den aktuella bibeltexten. Vi går sedan ner för backen mot Petruskyrkan vid Genesarets strand. Innan lunch har vi en båttur på sjön och vi avslutar dagen i Magdala, en mycket intressant arkeologisk utgrävning av den stad som existerade i ca 200 år innan den förstördes av romarna på 60-talet vår tideräkning. Middag och övernattning på hotellet.

 • Lördag 13 april

  Idag bär det iväg upp på Golanhöjderna och till den talmudiska byn i Katzrin, en reell möjlighet att se hur människor levde på Jesu tid. Vi fortsätter till en utsiktspunkt över Syrien och Tårarnas dal, en viktig plats under Yom Kippur-kriget 1973. Vi avslutar dagen i Dan, ett naturskyddsområde där resterna av den Kananeiska staden Laish finns och lämningar från Norra rikets kung Ahab finns väl bevarade. Middag och övernattning på hotellet.

 • Söndag 14 april

  I hjärtat av nedre Galileen finns Nasaret dit vi åker och promenerar igenom den arabiska marknaden fram till Bebådelsekyrkan där Maria fick besök av ängeln Gabriel. Sedan kör vi till Mt Precipe för en hänförande utsikt över Jezreel-dalen. Vi stannar till på Karmelberget och minns Elia´s kamp mot Baalsprofeterna. Bussen tar oss därefter söderöver, mot Jerusalem. Middag och övernattning i Jerusalem.

 • Måndag 15 april

  Vi börjar dagen med en utsikt över Jerusalem från Oljeberget och går ner mot Getsemanekyrkan där Jesus blev arresterad av romarna. Vi följer hans väg till Sionberget och till Kajafas hus och Petruskyrkan där Petrus förnekade att han kände Jesus. Sen vandrar vi till rummet för den sista måltiden och in genom Sionporten för en rundvandring innanför murarna i de armeniska, judiska, kristna och muslimska kvarteren. Vi kommer att besöka Västra Muren och gå delar av via Dolorosa och göra ett stopp i den Heliga Gravens kyrka. Middag och övernattning i Jerusalem

 • Tisdag 16 april

  Idag kör vi till Kettef Hinnom som ligger mittemot Sionberget. Där, på en antik begravningsplats, hittades 1979 två silverrullar med den allra äldsta hittills funna bibeltexten. Vi kör in i Västra Jerusalem och ser Knesset, det israeliska parlamentet och besöker Israels Museum som ligger i närheten. Där finns en modell av Jerusalem som det såg ut på Jesu tid, alltså innan förstörelsen år 70. I Israels museum finns också Döda Havsrullarna förvarade och vi besöker detta också. Sedan kör vi till Yad vaShem, minnesmonumentet över Förintelsen, även detta ett viktigt inslag i vår resa. Middag och övernattning i Jerusalem

 • Onsdag 17 april

  På förmiddagen besöker vi Trädgårdsgraven för nattvard och andakt. Vi kör sedan 5 km söder om Jerusalem till Betlehem, del av den Palestinska Autonomin. Vi besöker kyrkan vid Herdarnas äng. Sedan kör vi ner mot Döda Havet och gör ett stopp för en utsikt över Jeriko. Det blir möjligt att doppa sig i Döda Havets 33%-haltiga vatten innan bussen kör tillbaka för den sista övernattningen i Jerusalem. Middag och övernattning.

 • Torsdag 18 april

  En intressant resa där vi fått se de klassiska platserna från den bibliska historien har nått sitt slut och vi tar oss till flygplatsen i Tel Aviv för vidare resa hemåt.

Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå