Skip to main content

Betalning av resan

Anmälningsavgift
Vid anmälan till en resa ska den fastställda anmälningsavgiften betalas inom en vecka. Först därefter är anmälan giltig. Vid vissa resor, som t.ex. vandringsresorna till Santiago de Compostela, kan flygbiljetterna behöva betalas omgående för att kunna låsas. Summan för detta inkluderas då i anmälningsavgiften och ses som en deposition eller handpenning på den kommande resan.

Slutbetalning
Senast 45 dagar före avresan ska resan slutbetalas. Uppgifterna om betalningen framgår på bokningsbekräftelsen som kommer i samband med anmälan. På vissa resor kan slutbetalning ske tidigare eller senare. Detta framgår i så fall av bokningsbekräftelsen.

Hur betalar man?
Bankgiro. Det går att betala till Tranås Resebyrå AB via bankgiro. Bankgironumret framgår av bokningsbekräftelsen. Ange bokningsnumret som meddelande för att underlätta avpricknningen.
Kort. På vår hemsida kan betalning ske med kort. Välja "mina bokningar" på hemsidan och logga in med hjälp av bokningsnummer och det lösenord som står på bokningsbekräftelsen. Sedan är det bara att klicka sig fram till betalningen, fylla i uppgifterna och betala. Notera att det går att dela upp betalningen. Det är ibland önskvärt om man är flera personer i en bokning och var och en vill betala med sitt eget kort för att tillgodogöra sig den avbeställningsförsäkring som ofta är kopplad till kortet. Fyll då bara i det belopp som ska betalas och genomför betalningarna tills allt är betalat.

Avbokning och återbetalning
Vid avbokning av resan återbetalas inte anmälningsavgiften. Avbokningskostnaden stiger allteftersom avresan närmar sig. De exakta datumen för avbokningskostnader framgår av resevillkoren. Vid avbokning på grund av sjukdom eller annan genomgripande händelse kan man få ersättning för inbetalda kostnader via sin avbeställningsförsäkring. Det sker utifrån respektive försäkringsbolags villkor. Vi tillhandahåller i sådana fall ett intyg på inbetalda kostnader som sedan resenären ska lämnas till sitt försäkringsbolag.

Inställelse av resa.
I de fall UD avråder från att genomföra resan eller annan omständighet omöjliggör resan och vi blir tvingade att ställa in den så återbetalas inbetalda avgifter. Detsamma gäller om vi ställer in en resa på grund av för få deltagare.

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå