Skip to main content

Det heliga landet

"Det heliga landet" omfattar flera länder och områden i mellanöstern. Israel, Jordanien och Palestina hör till de platser som finns med i den bibliska historien. Genom århundradena har pilgrimer och turister vandrat runt i fotspåren av Abraham, David, Salomo, profeterna, lärjungarna och så förstås Jesus, huvudpersonen i den bibliska berättelsen.

Hit kan man göra en pilgrimsresa med tid att stanna till vid de heliga platserna för begrundan och eftertanke. Det går också att göra en mer turistisk rundresa där man även får vila ut på härliga stränder vid Medelhavet, Döda Havet eller Röda Havet.

För många är det en stor upplevelse att se de bibliska platserna. Våra resor har därför som regel program med guide varje dag för att se så mycket som möjligt. Det kan finnas möjlighet att förlänga resan med någon eller några dagar för den som även vill ha tid för vila och rekreation. Kontakta oss för prisuppgift i så fall. Vi undviker flyg med ankomst sent på kvällen eller natten, även om det skulle vara lite billigare, för att skapa en god start på resan. Våra grupper behöver som regel inte vara större än 20 personer för att resan ska genomföras.

Notera att för dessa resor måste passet vara giltigt minst sex månader efter resans avslutning.

Fritextsökning
Aktuellt om Israel

Aktuellt om Israel

Den 7 oktober vaknade vi till nyheterna att Israel utsatts för en terrorattack som inte har sin motsvarighet på åtminstone 50 år. Nu pågår strider och terrorhandlingar med tusentals döda och skadade i både Israel och Palestina. Vi tänker på och känner för våra kontakter, samarbetspartners, vänner oc...

Vandringsresa i Israel, 5 nov

Vandringsresa i Israel, 5 nov

Denna speciella pilgrimsresa består av två delar: Först Jesu väg genom Galiléen. Här vandrar vi genom trakter, där också Jesus från Nasaret befann sig – bergen och dalarna, vägen till Genesarets sjö och sjöstranden. Från Genesarets sjö går vägen genom Jordandalen och sedan genom Judéens öken upp til...

8 dagar från 25 480:- Läs mer
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå