Skip to main content

Anders Sjöberg

Anders har från ungdomen ett stort intresse för relationen mellan GT och Nt och mellan Judendomen och Kristendomen. Därför var det naturligt för honom när han började som bibelskoleföreståndare på 80-talet att lägga in en studieresa till Israel i kursplanen. Det upplägget följde med honom när han på 90-talet blev högskolelektor på Johannelunds teologiska högskola. Sedan 2010 har han arbetat på frilancebas och har fram till dags dato lett cirka 100 resor till Israel.

Anders är prästutbildad och har både teologiska, filosofiska och pedagogiska examina. Som författare har han skrivit 15 böcker, med biblisk tematik, ofta med koppling till Israels land utifrån både historia, geografi, kultur och tro. Han har i sina studier focuserat på relationen mellan det judiska och det kristna, mellan det hebreiska tänkandet och den grekiska filosofin. Skrivit en avhandling om Jerusalems tempel utifrån Lukas evangelium, samt en populärvetenskaplig bok om tabernaklet och templet samt precis förfärdigat en kommentar till Apostlagärningarna utifrån dess judiska bakgrund.

”Att ha fått möta den judiska tron har på ett förunderligt sätt fördjupat min kristna tro, därför är det en glädje för mig att få ta med mig människor till Israel. Att låta dem möta landet och folket, både utifrån bibliska och moderna perspektiv.”

Fritextsökning

Vandringsresa i Israel, 5 nov

8 dagar från 25 480:-
Vandringsresa i Israel, 5 nov

Denna speciella pilgrimsresa består av två delar: Först Jesu väg genom Galiléen. Här vandrar vi genom trakter, där också Jesus från Nasaret befann sig – bergen och dalarna, vägen till Genesarets sjö och sjöstranden. Från Genesarets sjö går vägen genom Jordandalen och sedan genom Judéens öken upp till Jerusalem. Också här vandrar vi ”i Jesu fotspår”. Vandringarna är i lugnt tempo, ca 1-2 mil per dag och för den som har stegräknare går vi mellan 13 och 19.000 steg per dag.. Viktig info: Vi går ca...Läs mer

Resekalender
25/6Camino de Santiago, Tuí - Santiago på egen handfrån 6 850:-
22/8Luther och Bach, en temaresa 22 augfrån 9 690:-
3/10Armenien med avresa från Köpenhamnfrån 18 850:-
3/10Armenien med avresa från Helsingforsfrån 18 850:-
3/10- Gemenskap och motstånd - Temaresa till Berlin och Dietrich Bonhoefferfrån 10 290:-
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå