Skip to main content

Anders Sjöberg

Anders har från ungdomen ett stort intresse för relationen mellan GT och Nt och mellan Judendomen och Kristendomen. Därför var det naturligt för honom när han började som bibelskoleföreståndare på 80-talet att lägga in en studieresa till Israel i kursplanen. Det upplägget följde med honom när han på 90-talet blev högskolelektor på Johannelunds teologiska högskola. Sedan 2010 har han arbetat på frilancebas och har fram till dags dato lett cirka 100 resor till Israel.

Anders är prästutbildad och har både teologiska, filosofiska och pedagogiska examina. Som författare har han skrivit 15 böcker, med biblisk tematik, ofta med koppling till Israels land utifrån både historia, geografi, kultur och tro. Han har i sina studier focuserat på relationen mellan det judiska och det kristna, mellan det hebreiska tänkandet och den grekiska filosofin. Skrivit en avhandling om Jerusalems tempel utifrån Lukas evangelium, samt en populärvetenskaplig bok om tabernaklet och templet samt precis förfärdigat en kommentar till Apostlagärningarna utifrån dess judiska bakgrund.

”Att ha fått möta den judiska tron har på ett förunderligt sätt fördjupat min kristna tro, därför är det en glädje för mig att få ta med mig människor till Israel. Att låta dem möta landet och folket, både utifrån bibliska och moderna perspektiv.”

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå