Skip to main content

Anders Sjöberg

Anders har från ungdomen ett stort intresse för relationen mellan GT och Nt och mellan Judendomen och Kristendomen. Därför var det naturligt för honom när han började som bibelskoleföreståndare på 80-talet att lägga in en studieresa till Israel i kursplanen. Det upplägget följde med honom när han på 90-talet blev högskolelektor på Johannelunds teologiska högskola. Sedan 2010 har han arbetat på frilancebas och har fram till dags dato lett cirka 100 resor till Israel.

Anders är prästutbildad och har både teologiska, filosofiska och pedagogiska examina. Som författare har han skrivit 15 böcker, med biblisk tematik, ofta med koppling till Israels land utifrån både historia, geografi, kultur och tro. Han har i sina studier focuserat på relationen mellan det judiska och det kristna, mellan det hebreiska tänkandet och den grekiska filosofin. Skrivit en avhandling om Jerusalems tempel utifrån Lukas evangelium, samt en populärvetenskaplig bok om tabernaklet och templet samt precis förfärdigat en kommentar till Apostlagärningarna utifrån dess judiska bakgrund.

”Att ha fått möta den judiska tron har på ett förunderligt sätt fördjupat min kristna tro, därför är det en glädje för mig att få ta med mig människor till Israel. Att låta dem möta landet och folket, både utifrån bibliska och moderna perspektiv.”

Fritextsökning
St Olavsleden och norska pärlor

St Olavsleden och norska pärlor

Fram till 1500-talet var Nidarosdomen i Trondheim ett av de viktigaste pilgrimsmålen i norra Europa. Olav Haraldssons liv och död i början av 1000-talet ligger till grund för att pilgrimsvandringarna började. På denna resa följer vi den gamla pilgrimsvägen från Selånger till Trondheim. I Norge komme...

8 dagar från 14 990:- Läs mer
Vandringsresa i Israel, 5 nov

Vandringsresa i Israel, 5 nov

Denna speciella pilgrimsresa består av två delar: Först Jesu väg genom Galiléen. Här vandrar vi genom trakter, där också Jesus från Nasaret befann sig – bergen och dalarna, vägen till Genesarets sjö och sjöstranden. Från Genesarets sjö går vägen genom Jordandalen och sedan genom Judéens öken upp til...

8 dagar från 25 480:- Läs mer
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå