Skip to main content

Vandringsresa i Israel, 5 nov

Denna speciella pilgrimsresa består av två delar: Först Jesu väg genom Galiléen. Här vandrar vi genom trakter, där också Jesus från Nasaret befann sig – bergen och dalarna, vägen till Genesarets sjö och sjöstranden. Från Genesarets sjö går vägen genom Jordandalen och sedan genom Judéens öken upp till Jerusalem. Också här vandrar vi ”i Jesu fotspår”. Vandringarna är i lugnt tempo, ca 1-2 mil per dag och för den som har stegräknare går vi mellan 13 och 19.000 steg per dag..

Viktig info:
Vi går ca. 1-2 mil om dagen på varierande underlag. Detta innebär att denna resa är mer krävande än våra övriga Israelresor. Rejäla och väl ingångna vandringskängor/skor behövs. Tunna skor och skor som inte är ingånga är olämpliga för vandringarna.  Vi behöver inte bära vårt bagage själva utan det transporteras i bussen till nästa hotell. Det räcker med en dagsryggsäck där man har vatten, snacks, extrakläder m.m.

Reseledare: Resan leds av Anders Sjöberg, präst, teolog, författare, vandrare och inte minst en mycket erfaren reseledare i Det heliga landet.

Lokal svensktalande guide är Irén Kärrbrant med stor erfarenhet av svenska, kyrkliga grupper och som har en enorm kunskap både om Israels historia och nutid. 

Fritextsökning

Boende

Boende Hösten 2024

Datum Hotell Ort Kommentar
5-6/11 Michel Guesthouse Nasaret  
6-7/11 Kibbutz Lavi Hotel Galiléen  
7-8/11 Mount of Beatitudes Genesarets sjö Gästhem av enklare standard
8-10/11 Selina Mantur Almog Döda havet  
10-12/111 Lew Yerushalim Jerusalem  

Boende Våren 2025

Datum Hotell Ort Kommentar
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

Dagsprogram

 • Här följer programmet för vår vandringsresa i Israel. Förändringar och omkastningar i programmet kan förekomma på grund av lokala helger, väder och andra omständigheter.

 • Dag 1: Resdag

  Utresa och transfer från Ben Gurion-flygplatsen till Nasaret.
  Vi flyger till Tel Aviv. Där blir vi hämtade med buss för transfer till Nasaret.

 • Dag 2: Från Nasaret till Seppori

  Vår första vandringsdag för oss genom det arabisk-israeliska Nasaret och dess sevärdheter: Bebådelsekyrkan med dess otaliga Mariabilder från hela världen, den lilla ortodoxa Gabrielskyrkan och dess fresker och den arabiska marknaden (suq).
  Vi vandrar till Seppori, den på Jesu tid kanske vackraste staden i Galiléen. Trolighetsvis arbetade Josef och hans son med byggen här. Förutom imponerande väg- och byggnadsrester och ett än mer imponerande vattensystem, finner vi här regionens kändaste mosaikarbeten, bland annat ”Sepporis Mona Lisa”, som följer oss med blicken.

 • Dag 3: Från Kibbutz Lavi via Arbel till Migdal och Genesarets sjö

  Vi vandrar ca 5 timmar genom Galiléens vårlandskap, förbi ”Hittins horn” och får en imponerande vy över Genesarets sjö från Arbel-klippan. Bussen kör oss ner till Magdala. Utgrävningarna där visar på ett stort kommersiellt center på Jesu tid. I Magdala finns en vacker ny katolsk kyrka dedicerad till de kvinnor som följde Jesus. Där har vi en andakt.

 • Dag 4: Sjöns heliga platser

  Vi börjar dagen med en vandring nedför sluttningen på Saligprisningarnas berg där Anders undervisar om de åtta saligprisningarna. Nedanför, vid stranden, ligger Petrus kyrkan, där Jesus bjöd lärjungarna på frukost. Vi fortsätter vandringen längs stranden till fransiskanernas Kapernaum, staden där Jesus bodde i sina 3 verksamma år i Galileen. Sent på eftermiddagen åker vi med buss genom Jordandalen till Döda havet.

 • Dag 5: Genom Judéens öken

  Mycket tidigt på morgonen stiger vi över Jordandalens ”kant” och vandrar längs den antika Sockervägen (Derech Ha’Ssuckar) västerut från Döda havet. Vi passerar Nabi Musa som sedan medeltiden av muslimer anses vara Moses grav. Sen körs vi till Jeriko för att gå den hisnande vackra dalen Wadi Quelt och klostret St George som ligger insprängt i klippan. På eftermiddagen besöker vi Qumran, platsen där Döda Havsrullarna hittades 1947. Dagen avslutas med ett dopp i Döda havet.

 • Dag 6: Kidrondalen i Jerusalem

  Se vi går upp till Jerusalem – vi börjar dagen med en utsiktspunkt från Scopusberget och vandrar ner i Kidrondalen till Getsemanekyrkan. Därifrån tar bussen oss till Herdarnas äng söder om Jerusalem. Tillbaka sedan till Gamla stan i Jerusalem och vi vandrar igenom de judiska och de kristna kvarteren och går ner ett par stationer på Via Dolorosa fram till Uppståndelsekyrkan, även kallad den heliga Gravens kyrka. Vi avslutar dagen med att besöka Västra muren (även kallad Klagomuren)

 • Dag 7: Emmaus och Jerusalem

  Vi kör väster om Jerusalem och vandrar ca fyra timmar genom vackert landskap till en av de troliga platserna för det bibliska Emmaus. Där stannar vi till inför Emmaus-vandrarnas önskan "Herren blir kvar till oss ty det lider mot afton".Lukas 24:29. Tillbaka i Jerusalem besöker vi Trädgårdsgraven, där vi stannar till i stillhet, precis som det står att kvinnorna vid Jesu grav gjorde: "När de hade återvänt hem, gjorde de i ordning välluktande kryddor och oljor och sabbaten tillbringade de efter lagens bud i stillhet". (Luk 23:56). Eftermiddagen är fri i gamla stan.

 • Dag 8: Hemresedag

  Vi lämnar Jerusalem och återvänder hem med många minnen med oss.

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum Standard 0:-
 • Enkelrum 5 850:-
 • Avbeställningsskydd 1 784:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/11Flyg från ArlandaVandringsresa i Israel 5 nov
Reseledare: Anders Sjöberg och Irén Kärrbrant
Mer än 825 480:-Boka
5/11Flyg från KastrupVandringsresa i Israel 5 nov
Reseledare: Anders Sjöberg och Irén Kärrbrant
Mer än 825 480:-Boka
Resekalender
25/6Camino de Santiago, Tuí - Santiago på egen handfrån 6 850:-
22/8Luther och Bach, en temaresa 22 augfrån 9 690:-
3/10Armenien med avresa från Köpenhamnfrån 18 850:-
3/10Armenien med avresa från Helsingforsfrån 18 850:-
3/10- Gemenskap och motstånd - Temaresa till Berlin och Dietrich Bonhoefferfrån 10 290:-
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå