Skip to main content

Anders Sjöberg och Irén Kärrbrant

Anders har från ungdomen ett stort intresse för relationen mellan GT och Nt och mellan Judendomen och Kristendomen. Därför var det naturligt för honom när han började som bibelskoleföreståndare på 80-talet att lägga in en studieresa till Israel i kursplanen. Det upplägget följde med honom när han på 90-talet blev högskolelektor på Johannelunds teologiska högskola. Sedan 2010 har han arbetat på frilancebas och har fram till dags dato lett cirka 100 resor till Israel.

Anders är prästutbildad och har både teologiska, filosofiska och pedagogiska examina. Som författare har han skrivit 15 böcker, med biblisk tematik, ofta med koppling till Israels land utifrån både historia, geografi, kultur och tro.  

”Att ha fått möta den judiska tron har på ett förunderligt sätt fördjupat min kristna tro, därför är det en glädje för mig att få ta med mig människor till Israel. Att låta dem möta landet och folket, både utifrån bibliska och moderna perspektiv.”

Irén har levt större delen av sitt liv i Israel, från 1979 då hon flyttade dit och har dubbelt medborgarskap. Hon har jobbat som licensierad guide i Israel på svenska, engelska och hebreiska sedan 2011 och skrivit en bok "Från David till David" om Israels 3000 åriga historia som finns på svenska och engelska och gjort 4 TV program om Det moderna Israels historia. https://www.youtube.com/watch?v=iPU3S8pv20I&t=2s

”Jag känner mig lyckligt lottad att få arbeta med det jag tycker allra bäst om: att visa Israel för människor och ge en realistisk bild av det mångfacetterade Israel. Det är också mycket vackert att se den gemenskap som växer fram mellan människor på en resa som för många blir en avgörande milstolpe i livet.”

Med den kombinationen som är Anders och Irén får människor del av de bådas djupa kunskap om Israel, dess historia och nutid i en kombinattion med bibeln och dess budskap. 

Fritextsökning
Resekalender
25/6Camino de Santiago, Tuí - Santiago på egen handfrån 6 850:-
9/8St Olavsleden och norska pärlorfrån 14 990:-
22/8Luther och Bach, en temaresa 22 augfrån 9 690:-
3/10Armenien med avresa från Köpenhamnfrån 18 850:-
3/10Armenien med avresa från Helsingforsfrån 18 850:-
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå