Skip to main content

Armenien från Helsingfors/Köpenhamn

Att besöka Armenien är som att resa i tiden, 3 000 år gamla borgruiner, romerska tempel från vår tideräknings början, kloster och kyrkor från kristendomens första århundraden är bara en bråkdel av vad Armenien kan erbjuda. 
Avresa är från Helsingfors eller Köpenhamn och rundresan inleds i huvudstaden Jerevan. Sedan tar resan oss vidare genom dramatiska landskap och historiska monument. Det ingår helpension alla dagar och guidning sker på engelska av lokal guide. Vår finlandssvenske reseledare och Armenien-expert, Svante Lundgren, docent i Lund, berättar på svenska om ett land han studerat, lärt känna och uppskatta. 

Notera att priserna är i svenska kronor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 3 Oktober

  Flyget till Yerevan avgår på eftermiddagen från Vanda flygplats i Helsingfors och från Köpenhamn med ett byte i Riga. Ankomsten är beräknad till 01:15 lokal tid. Efter landning avgår en transfer från flygplatsen till hotellet i Jerevan för en sen incheckning.

 • 4 Oktober

  Vi tar sovmorgon med tanke på den sena ankomsten och efter en sen frukost besöker vi klosterkyrkan Khor Virap som ligger vid foten av berget Ararat. Det är en central kristen plats som låg till grund för Armeniens antagande av kristendomen år 301. Därefter åker vi vidare till en lokal vingård där vi också får middag den här dagen. Tillbaka i Jerevan på kvällen finns det möjlighet att strosa i den kvällsöppna och levande staden.

 • 5 Oktober

  Denna dag står en stadsrundtur i Jerevan på programmet. Det blir tillfälle att bekanta sig med Jerevans speciella institutioner och byggnader i en stad som har sina rötter tillbaka till Urarturiket. Bland allt vi kommer att besöka finns också det unika muséet Matenadaran, ett av världens äldsta handskriftsmuséer, där det finns fullt av gamla vackra dokument och böcker från 400-talet när Armenien fick sitt unika alfabet. Minnesplatsen över folkmordet på armenier 1915 står också programmet denna dag. Middag på kvällen på vårt hotell i Jerevan.

 • 6 Oktober

  Vår buss tar oss norrut där vi besöker Noratus, en kyrkogård med hundratals gamla stenkors (khachkar), unika för Armenien. Vid Sevan, Armeniens största sjö, besöker vi ett kloster och intar vår lunch. Sedan åker vi vidare till Dilijan, där vi besöker ett komplex som kallas Old Dilijan, trots att det är nybyggt (men i gammal stil). Övernattning och middag i Dilijan.

 • 7 Oktober

  Idag gör vi en utflykt i området kring Dilijan. Inte långt bort finns två historiska och intressanta kloster; Goshavank kloster och Haghartsin kloster. Båda ligger vackert belägna bland ståtliga berg. Lunchen äter vi idag i ett privat hem där vi bland annat serveras efterrätten Gata, ett traditionellt armenisk bakverk. Middag på kvällen på vårt hotell.

 • 8 Oktober

  Vi åker först till Armeniens tredje största stad, Vanadzor, där vi få se hur en mästare tillverkar stenkors (khachkar). Sedan fortsätter vi till Armeniens näst största stad, Gyumri, där vi bekantar oss med de gamla kvarteren. På kvällen äter vi middag på en berömd fiskrestaurang. Övernattning i Gyumri.

 • 9 Oktober

  Vi kör till Sardarapat, där armenierna 1918 framgångsrikt stod emot ett turkiskt anfall. Därefter stannar vi i den lilla byn Aknalich för att se världens största yazidiska tempel. Nästa stopp är Etjmiadzin, den armenisk-apostoliska kyrkans centrum eller - annorlunda uttryckt - Armeniens Vatikanen. Övernattning i Jerevan.

 • 10 Oktober

  Vi besöker klostret Geghard, som finns på UNESCOS:s världsarvslista. Därefter beser vi Garni, Armeniens enda romerska tempel. På eftermiddag besöker vi en matmarknad i Jerevan och det finns fri tid för att till exempel köpa med sig något hem (förslagsvis torkad frukt, vin, souvenirer). På kvällen blir det middag på hotellet och dags att förbereda sig för hemfärd. Avresa mot Yerevans flygplats blir omkring kl. 23:30 då flyget avgår kl. 02:00. Fram till avresa har ni tillgång till ert hotellrum.

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum Standard 0:-
 • Enkelrum 3 100:-
 • Avbeställningsskydd 1 320:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/10Flyg från KöpenhamnArmenien med avresa från Köpenhamn618 850:-Boka
3/10Flyg från HelsingforsArmenien med avresa från Helsingfors
Reseledare: Svante Lundgren
Mer än 818 850:-Boka
Resekalender
25/6Camino de Santiago, Tuí - Santiago på egen handfrån 6 850:-
22/8Luther och Bach, en temaresa 22 augfrån 9 690:-
3/10Armenien med avresa från Köpenhamnfrån 18 850:-
3/10Armenien med avresa från Helsingforsfrån 18 850:-
3/10- Gemenskap och motstånd - Temaresa till Berlin och Dietrich Bonhoefferfrån 10 290:-
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå