Skip to main content

Rom - den eviga staden, 9-15 nov

En mycket innehållsrik och gedigen pilgrimsresa till den eviga staden. Vi lägger fokus på att Rom är en stad som befunnit sig i kristenhetens historia ända sedan aposteln Petrus tid. Den stora Peterskyrkan är uppförd över den plats där det är mycket troligt att Petrus blev begravd. Vår guide, Solveig, är Vatikanens enda svensktalande guide och kan därmed ta oss med till Vatikanens trädgårdar och Castel Gandolfo, påvens sommarresidens. Vi kommer, tillsammans med henne även att vandra genom det historiska Rom och besöka mängder av intressanta platser.  

Patrick Lind, kyrkoherde, leder resan och håller andakter för den som vill vara med. Detta är en resa med ett ovanligt rikt innehåll som vi med stolthet erbjuder i vårt utbud.  

Fritextsökning

Boende

Boende

Casa di Santa Brigida

Vi bor mycket centralt i Rom, vid Piazza Farnese, i Birgittasystrarnas gästhem. Detta är Birgittinerordens modershus och ett uppskattat klosterboende. Rummen har lite varierande storlek. I källaren finns det kapell som Svenska Kyrkan i Rom disponerar för gudstjänst och mässa. 

https://www.casabrigidaroma.it/

Dagsprogram

 • En resa till Rom med mycket innehåll. Vår lokala guide Solveig Nolheim tar oss med på en upptäcktsfärd i Roms antika och kristna historia. Hon är den enda svensktalande guiden som kan ta med grupper in i vatikanens trädgårdar. Programmet är välfyllt, men det finns också tid för egna strövtåg. Från och med 2024 får inte grupper i Vatikanen vara mer än 20 personer varför vi har delat upp besöket där på två dagar. Den dag man inte är i Vatikanen finns det möjlighet att själv välja vad man vill besöka. Förhoppningsvis kommer vi att kunna erbjuda en guidad rundtur på engelska i utgrävningarna under Peterskyrkan som ett tillval.

  Tänk på att Rom är en gammal stad där bussar inte kan köra överallt. I de historiska delarna i centrala Rom kommer vi att vandra. Därför är det viktigt med bekväma och ingångna skor. Blir det ansträngande finns alltid möjligheten att ta en taxi tillbaka till boendet hos Birgitta-systrarna.

 • 9 november

  Vi flyger från Sverige och landar i Rom på eftermiddagen. En buss väntar vid flygplatsen för att ta oss in till centrala Rom och Piazza Farnese där vi ska bo hos Birgittasystrarna den kommande veckan. Där har vi tillgång till ett kapell dit vår reseledare/kaplan inbjuder till daglig aftonbön för den som vill och även att fira mässa vid något tillfälle.
  Birgittasystrarna på plats kommer också att visa oss St Birgittas rum i huset.

 • 10 november

  Efter frukost börjar vi att utforska Roms centrala delar. Många av de kända byggnaderna från den romerska tiden finns på gångavstånd. Vi ser Pantheon, Capitoleum, Colosseum, San Clemente och mycket, mycket mer. Det är mycket promenad men också tillfälle att sitta ner för en kopp kaffe och lunch. Tänk på att ett besök i Rom innebär mycket vandring så ett par bekväma skor behövs.

 • 11 november

  Idag har den första gruppen sitt besök i Vatikanen. Det är en heldag som börjar i Vatikanens trädgårdar. Ganska få grupper i Rom besöker trädgården. Vi har fördelen att vår svensktalande guide även har behörighet att guida här, vilket inte alla guider har. Efter lunch går vi vidare till muséerna. Vi kommer till Sixtinska kapellet med dess berömda målningar och slutar i Peterskyrkan.
  Den grupp som inte är med i Vatikanen har möjlighet att göra egna besök i Rom. Vi ska också försöka att boka upp några platser för ett se utgrävningarna under Peterskyrkan. Det blir ett tillägg men är också en unik upplevelse som inte lämnar någon oberörd.

 • 12 november

  Vi har samma program som igår men vi växlar grupper. De som hade Vatikanen igår får idag sin fria dag, och tvärtom. Någon av dagarna i Rom kommer vi även att besöka den Heliga Birgittas rum som finns i huset där vi bor. Vår kaplan och reseledare, kh Patrick Lind kommer också att bjuda in till mässa någon av dagarna. I källaren hos Birgittasystrarna finns ett kapell som står till allas förfogande och som har svenska psalmböcker att använda.

 • 13 november

  Vi fortsätter våra upptäcktsresa i Rom. Vi börjar idag med judiska kvarteren för att sedan vandra över Tiberön till Trastevere. Vid lunchtid har vi nått Santa Maria in Trastevere och här finns bra möjligheter att köpa lunch. Därifrån har vi egen buss till Basilica Santa Sabina. Här får vi en härlig utsikt över Rom, staden på kullarna. Vi fortsätter med ett besök i Pauluskyrkan och katakomberna.

 • 14 november

  Det har öppnat sig en unik möjlighet att besöka påvepalatset i Castel Gandolfo. Den nuvarande påven nyttjar inte sommarpalatset och därför finns det möjlighet att besöka det. Utflykten går via Castelli Romani och efter tid för lunch så beger vi oss till vi San Nilos kloster i Grottaferrata. Det är ett grekiskt katolskt kloster som 2024 firar 1000-årsjubileum. Innan vi åker tillbaka till Piazza Farnese så besöker vi också en vingård för att provsmaka det italienska vinet.

 • 15 november

  Nu är det dags att summera dessa innehållsrika dagar. Resenärer som flyger till Göteborg får stiga upp lite tidigare än övriga för att påbörja hemresan. Framåt kvällen så är vi åter hemma i Sverige och kan smälta intrycken från denna innehållsrika resa.

 • Programmet kan komma att justeras beroende på omständigheter utanför vår kontroll som tillfällig stängning av besöksmål eller annat.

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Guidade rundturer, ingår i resans pris
  Pris: 0:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum Standard 0:-
 • Enkelrum 950:-
 • Avbeställningsskydd 1 341:- gäller 2024-11-09
 • Avbeställningsskydd 1 370:- gäller 2024-11-09

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/11Flyg från ArlandaRom, den eviga staden
Reseledare: Patrick Lind
Mer än 819 160:-Boka
9/11Flyg från KastrupRom, den eviga staden
Reseledare: Patrick Lind
Mer än 819 160:-Boka
9/11Flyg från LandvetterRom, den eviga staden
Reseledare: Patrick Lind
Mer än 819 570:-Boka
Resekalender
25/6Camino de Santiago, Tuí - Santiago på egen handfrån 6 850:-
22/8Luther och Bach, en temaresa 22 augfrån 9 690:-
3/10Armenien med avresa från Köpenhamnfrån 18 850:-
3/10Armenien med avresa från Helsingforsfrån 18 850:-
3/10- Gemenskap och motstånd - Temaresa till Berlin och Dietrich Bonhoefferfrån 10 290:-
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå