Skip to main content

Rom och Assisi

Rom och Assisi - två platser med ett rikt innehåll. Vi börjar i Rom med rundturer i Vatikanen, Katakomberna och vandring i Roms centrum. Vi bor centralt och bra hos Birgittasystrarna och har tillgång till deras kapell. I Assisi får vi möta Franciskus uppdrag om att bygga upp kyrkan och hans fascinerande känsla för naturen. Allt detta är högaktuellt även idag. Reseledare är Kh Patrick Lind som är väl förtrogen med platserna

28 oktober
På morgonen lyfter våra flyg från Landvetter respektive Köpenhamn. Vi landar i Rom och åker buss till vårt centrala hotell hos Birgittasystrarna.

29 oktober
Idag blir det en guidad rundtur i Roms centrala delar. Vi ser många kända och berömda platser i denna historiska storstad t ex Pantheon, Capitolium, Colosseum, San Clemente. En av kvällarna i Rom räknar vi med att kunna fira mässa för de som vill i Birgittasystrarnas kapell.

30 oktober
Den här dagen ägnar vi åt Peterskyrkan och Vatikanen. Vår svensktalande guide, som är specialist på Vatikanen, tar oss med på en rundtur både i muséet och i Vatikanens trädgårdar. Det är inte så vanligt att turistgrupperna besöker trädgården så där får vi uppleva en intressant oas mitt inne i den hektiska storstaden.

31 oktober
Vi lämnar Birgittasystrarna och åker upp till Piazza Fiorenzo Fiorentino och Basilica Santa Sabina. Här har vi en härlig utsikt över Rom. Vi fortsätter med ett besök i Pauluskyrkan. Katakomberna står på tur och sedan en lunch som ingår i resans pris. Efter dessa spännande besök styr bussen mot Assisi.

1-2 november
Vi ska nu ägna oss åt Assisi. I lugnt tempo lotsas vi genom Assisi och Franciskus liv. Den Heliga Klara stöter vi också på. Vi besöker förstås basilikan och vandrar i trevliga gränder. Det blir också tillfälle för egna strövtåg och kanske också att hitta en stund i lugn och ro i något av kapellen eller kyrkorna. Vi bor centralt på Casa di Ospitalita "Maria Immacolata".

3 november
Vi lämnar Assisi på morgonen och på sen förmiddag går flygen hemåt. På hemresan blir det tid att smälta och sortera intrycken av några innehållsrika dagar i ett par av kristenhetens viktigare städer.

Reseledare är Kh Patrick Lind.

Pris: 16 395:-
Enkelrumstillägg: 1 850:-

OBS! - för att kunna erbjuda flyg från Göteborg behöver vi redan i mitten av april har ett tillräckligt stort antal bokningar. Detta på grund av SAS stränga bokningsregler på just flyget från och till Landvetter.

Fritextsökning

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

  • Dubbelrum Standard 0:-
  • Enkelrum 1 850:-
  • Avbeställningsskydd 1 148:- gäller 2023-10-28
  • Avbeställningsskydd 1 165:- gäller 2023-10-28

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/10Flyg från KastrupRom och Assisi516 395:-Boka
28/10Flyg från LandvetterRom och AssisiPå förfrågan16 645:-Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå