Skip to main content

Rom - den eviga staden, 9-15 nov

Rom - den eviga staden

Ända sedan aposteln Petrus tid har Rom varit en viktig stad för kristenheten. Den stora Peterskyrkan är uppförd över den plats där man tror att Petrus blev begravd. Före den kristna tiden var Rom centralpunkten i romarriket och hela staden rymmer sevärdheter från mycket gammal tid. Vi gör en pilgrimsresa där vi besöker de viktigaste platserna. Patrick Lind, kyrkoherde, leder resan och håller andakter för den som vill vara med. Vi har lokal svensktalande guide på plats med mycket stor kunskap om staden och den kristna historien. Resan håller på att planeras. Återkom till hemsidan med jämna mellanrum för att se när den är färdig för anmälan. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • En resa till Rom med mycket innehåll. Vår lokala guide Solveig Nolheim tar oss med på en upptäcktsfärd i Roms antika och kristna historia. Hon är den enda svensktalande guiden som kan ta med grupper in i vatikanens trädgårdar. Programmet är välfyllt, men det finns också tid för egna strövtåg. Från och med 2024 får inte grupper i Vatikanen vara mer än 20 personer varför vi har delat upp besöket där på två dagar. Den dag man inte är i Vatikanen finns det möjlighet att själv välja vad man vill besöka. Förhoppningsvis kommer vi att kunna erbjuda en guidad rundtur på engelska i utgrävningarna under Peterskyrkan som ett tillval. Programmet är inte uppbokat och klart utan det som följer här är vår arbetsmodell och ger en föraning om vad som väntar på denna resa.

 • 9 november

  Vi flyger från Sverige och landar i Rom på eftermiddagen. En buss väntar vid flygplatsen för att ta oss in till centrala Rom och Piazza Farnese där vi ska bo hos Birgittasystrarna den kommande veckan. Där har vi tillgång till ett kapell dit vår reseledare/kaplan inbjuder till daglig aftonbön för den som vill och även fria mässa vid något tillfälle.

 • 10 november

  Efter frukost börjar vi att utforska Roms centrala delar. Många av de kända byggnaderna från den romerska tiden finns på gångavstånd. Vi ser Pantheon, Capitoleum, Colosseum, San Clemente, judiska kvarteren och mycket, mycket mer. Det är mycket promenad men också tillfälle att sitta ner för en kopp kaffe och lunch. Tänk på att ett besök i Rom innebär mycket vandring så ett par bekväma skor behövs. Vid vandringens slut kan det finnas möjlighet att få åka buss tillbaka till Birgittasystrarna.

 • 11 november

  Idag har den första gruppen sitt besök i Vatikanen. Det är en heldag som börjar i Vatikanens trädgårdar. Efter lunch går vi vidare till muséerna. Vi kommer till Sixtinska kapellet med dess berömda målningar och slutar i Peterskyrkan.
  Den grupp som inte är med i Vatikanen har möjlighet att göra egna besök i Rom. Vi ska också försöka att boka upp några platser för ett se utgrävningarna under Peterskyrkan. Det blir ett tillägg men är också en unik upplevelse som inte lämnar någon oberörd.

 • 12 november

  Vi har samma program som igår men vi växlar grupper. De som hade Vatikanen igår får idag sin fria dag, och tvärtom. Någon av dagarna i Rom kommer vi även att besöka den Heliga Birgittas rum som finns i huset där vi bor. Vår kaplan och reseledare, kh Patrick Lind kommer också att bjuda in till mässa någon av dagarna. I källaren hos Birgittasystrarna finns ett kapell som står till allas förfogande och som har svenska psalmböcker att använda.

 • 13 november

  Vi fortsätter våra upptäcktsresa i Rom. En del av dagen har vi buss för att förlytta oss till Piazza Fiorentino och Basilica Santa Sabina. Här får vi en härlig utsikt över Rom, staden på kullarna. Vi fortsätter med ett besök i Pauluskyrkan och katakomberna. På eftermiddagen blir det också en tid i de kända kvarteren Trastevere.

 • 14 november

  Det har öppnat sig en unik möjlighet att besöka påvepalatset i Castel Gandolfo. Den nuvarande påven nyttjar inte sommarpalatset och därför finns det möjlighet att besöka det. Vi åter sedan lunch på en vingård där vi också för lära känna tillverkningen av gårdens vin. På eftermiddagen besöker vi San Nilos kloster i Grottaferrata. Det är ett grekiskt katolskt kloster som 2024 firar 1000-årsjubileum.

 • 15 november

  Nu är det dags att summera dessa innehållsrika dagar. Vi åker gemensamt till flygplatsen för att bege oss hemåt.

Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå