Rom och Assisi 9-14 maj

Assisi och Rom - två platser med ett rikt innehåll. Den här resan börjar vi med att besöka Assisi och får möta Franciskus uppdrag om att bygga upp kyrkan och hans fascinerande känsla för naturen. Allt detta är högaktuellt även idag. I Rom får vi rundturer i Vatikanen och i Roms centrum. Vi bor centralt hos Birgittasystrarna och har tillgång till deras kapell. Reseledare är Bo Brander som har lett många resor till Rom.

9 maj
På förmiddagen går vårt flyg från Stockholm respektive Köpenhamn. När vi landar i Rom möter vi vår reseledare och vi åker buss norrut till Assisi kommer vi att bo centralt på Monastero San Giuseppe, ett gästhem som drivs av Benediktinsystrar. På kvällen serveras gemensam middag.

10 maj
Idag ägnar vi oss åt Assisi. Det blir tillfälle att besöka basilikan och även att vandra i staden. Vi har en lokal guide som lotsar oss både genom Assisi och Franciskus liv. Under dagen blir det också tillfälle för egna strövtåg och kanske också att hitta en stund i lugn och ro i något av kapellen eller kyrkorna. Även idag äter vi gemensam middag hos systrarna i San Giuseppe.

11 maj
Vi lämnar Assisi på morgonen. På vägen mot Rom passar vi på att besöka Santa Maria degli Angeli. I Rom kommer vi att få en guidad rundtur i katakomberna med svensktalande guide innan vi åker vidare till Birgittasystrarnas hus vid Piazza Farnese där vi nu ska bo i tre nätter. De har ett kapell i källaren som det står oss fritt att använda och vi äter våra middagar alla tre kvällarna hos systrarna.

12 maj
Den här dagen ägnar vi åt Vatikanen. Vår svensktalande guide, som är specialist på Vatikanen, tar oss med på en rundtur både i muséet och i vatikanens trädgårdar. Det är inte så vanligt att turistgrupperna besöker trädgården så där får vi uppleva en oas mitt inne i den hektiska storstaden.

13 maj
Även idag blir det en guidad rundtur fast då i Roms centrala delar. Det blir sedan några timmar på egen hand för den som har egna önskemål om att besöka något i denna historiska storstad. En av kvällarna i Rom räknar vi med att kunna fira mässa för de som vill i Birgitta-systrarnas kapell.

14 maj
På förmiddagen går flyget hemåt. Vi lämnar Birgittasystrarna och åker till flygplatsen. På hemresan blir det tid att smälta och sortera intrycken av några innehållsrika dagar i ett par av kristenhetens viktigare städer.

Pris: 10.995:-
Enkelrumstillägg: 850:-