Skip to main content

Assisi med klosterboende, 8 okt

Den lilla staden Assisi, belägen uppe på kullen, präglas av Franciskus och hans historia. Franciskus föddes i slutet av 1100-talet och blev en oerhört viktig inspirationskälla till en förnyelse inom kyrkan på 1200-talet. Han dog 1226 i just Assisi. Idag präglas staden av Franciskusbasilikan och de många olika kloster som finns där. 

På vår resa bor vi ett av klostrens gästhem där man har tillgång till takterrassen med utsikt över dalen och kapellet för den som vill sitta en stund i stillheten. Vi har inget program som är obligatoriskt, utan det finns gott om egen tid. För den som vill har vår reseledare och kaplan andakter morgon och kväll och det finns också möjligheter att följa med på vandringar och guidningar i närområdet. 

Resan är ett samarbete mellan Klosterresor och Exodus Resor. 

Fritextsökning

Casa del Terziario

På 1500-talet ägdes detta hus av en rik och aktad familj i Assisi. Det lär också vara på denna Piazza som den helige Franciskus lämnade sina kläder och världsliga ägodelar till sin far för att börja sitt nya andliga liv.

Klostret har god standard och rummen är trevliga och vackert inredda. Vi har bokat rum med wc/dusch och många har balkong med vacker utsikt. Till klostret hör även en trädgård och en takterrass med en fantastisk utsikt över den antika staden och Umbriens landskap. 

Dagsprogram

 • 8 oktober

  På morgonen går våra flyg mot Rom och några dagars vistelse i Assisi. Resenärer från Arlanda flyger till Köpenhamn där hela gruppen möts inför resan till Rom. Väl framme i Rom väntar en buss för resa till Assisi. Den gamla delen av Assisi ligger uppe på en höjd och den sista biten går vi till fots till vårt boende på Casa del Terziario, dock behöver vi inte bära bagaget. Det åker i förbeställd bil istället. Vi installerar oss och äter middag på vårt klosterboende.

 • 9-12 oktober

  Nu följer några dagar med lugnt tempo i Assisi. Hela stan präglas av Franciskus och den betydelse han hade för kyrkan på 1200-talet. Vår reseledare och kaplan, Thomas Stoor, erbjuder möjlighet att delta i morgonbön och aftonbön med hjälp av tidegärden. Under dagarna finns det också möjlighet att följa med på vandringar i närområdet för att bese några av de betydelsefulla platserna. Vi kommer också att ordna en guidad visning av St Franciskus basilika. Programmet är luftigt och man väljer själv i vilken omfattning man vill delta. Det finns alltså goda möjligheter för den som vill ta vara på tiden i lite mer avskildhet eller bara njuta med en god bok att göra det.
  Frukost och middag ingår varje dag.

 • 13 oktober

  Nu är det dags att avsluta några dagar i stillhet på vårt klosterboende i Assisi. Tidigt på morgonen lämnar vi Assisi med buss för att bege oss till flygplatsen i Rom. Där flyger vi med direktflyg till Arlanda respektive Köpenhamn. Hemkomsten är beräknad till strax efter lunchtid, vilket gör att de allra flesta hinner hem innan kvällen.

 • Resan sker i samarbete med Klosterresor

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum Standard 0:-
 • Enkelrum 350:-
 • Dubbelrum för enskilt bruk 625:-
 • Avbeställningsskydd 783:- gäller 2024-10-08
 • Avbeställningsskydd 816:- gäller 2024-10-08

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/10Flyg från ArlandaAssisi med klosterboende
Reseledare: Thomas Stoor
På förfrågan11 190:-Boka på förfrågan
8/10Flyg från KastrupAssisi med klosterboende
Reseledare: Thomas Stoor
Mer än 811 650:-Boka
Resekalender
25/6Camino de Santiago, Tuí - Santiago på egen handfrån 6 850:-
22/8Luther och Bach, en temaresa 22 augfrån 9 690:-
3/10Armenien med avresa från Köpenhamnfrån 18 850:-
3/10Armenien med avresa från Helsingforsfrån 18 850:-
3/10- Gemenskap och motstånd - Temaresa till Berlin och Dietrich Bonhoefferfrån 10 290:-
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå