Skip to main content

Till Israel med Donsö

Välkommen med på denna speciella resa som anordnas som församlingsresa för Equmeniakyrkan på Donsö. Anders Sjöberg är med som bibellärare och Irén Kärrbrant som guide. Resan går av stapeln i april, den grönskande vårens tid i Israel.

Vi har gjort ett urval av pärlor att besöka i landet där Anders undervisar på plats. De olika hotellen är bra belägna och har en god standard.

Fritextsökning

Hotell

2-4 april
Ein Gev Holiday Resort, Kibbutz Ein Gev
https://www.eingev.com/

4-5 april
Kalia Guest House, Kibbutz Kalia
https://www.khotel-deadsea.co.il/en/

5-9 april
Prima Kings, Jerusalem
https://www.prima-hotels-israel.com/prima-kings-jerusalem-hotel

Dagsprogram

 • Tisdag 2 april

  Avresa från Landvetter kl 08:00 med mellanlandning i Warsawa där det blir gott om tid för byte av flyg. Ankomst till Tel Aviv ca kl 18:50. Därifrån kör vi med buss i ca två timmar till östra delen av Genesarets sjö och till hotell Ein Gev som ligger nere vid stranden. Middag och övernattning på hotellet.

 • Onsdag 3 april

  Sovmorgon och bad i Genesarets sjö för den som vill. Därefter kör bussen oss till den västra sidan av sjön där vi börjar dagen med en båttur. Efter lunch besöker vi Magdala, Maria från Magdalenas hemstad. Vi övernattar även denna natt i Ein Gev

 • Torsdag 4 april

  Idag kör vi upp till Golanhöjderna och till den Talmudiska byn, en autentisk, delvis rekonstruerad by med bl a en olivoljepress, vinpress och synagoga. Där kan vi förstå hur det sett ut i en by på nytestamentlig tid. Vi fortsätter upp för en utsiktspunkt över Syrien, längst upp i norr och besöker sedan det natursköna naturreservatet Dan där de bäst bevarade lämningarna från första templets tid finns. Sedan kör vi genom Jordandalen ner till världens lägst belägna punkt, Döda havet, där vi äter och sover över på kibbutz Kalia.

 • Fredag 5 april

  Vi börjar dagen med ett besök på Qumran där 1900-talets största arkeologiska upptäckts gjordes – Döda Havsrullarna. Därefter kör vi den korta biten ner till Döda Havets strand och ger tillfälle för den som vill doppa sig i det 33% iga salta Havet. Vi besöker Gilgal, där Israels folk gick över floden Jordan under Josuas ledning och som också är platsen för Jesu dop av Johannes döparen. Fram på eftermiddagen kör vi upp till Jerusalem och vårt hotell Royal Kings.

 • Lördag 6 april

  Vi börjar dagen med en vandring på Oljeberget mot Getsemane och vi får en fin vy över staden. Därefter besöker vi kyrkan på Sionberget som utpekas som platsen där Petrus förnekade Jesus när han hölls fången hos översteprästen. Sedan kör vi ett par kilometer söder om Jerusalem till Herdarnas äng, där herdarna fick erfara änglasång ”Ära vare Gud och Frid på jorden”. Övernattning på hotellet i Jerusalem.

 • Söndag 7 april

  Idag kommer vi mestadels att befinna oss innanför murarna i gamla staden i Jerusalem. Vi kommer att få uppleva mycket, bland annat ett besök på tempel-institutet, där det tredje templets alla föremål finns bevarade och få undervisning om deras praktiska och symboliska betydelse. Vi ska också gå ner till tempelplatsens södra delar och dess utgrävningar. Du kommer att få sitta på de autentiska trapporna där Jesus en gång undervisade och gick upp till templet. Därefter tar vi tid för bön vid Västra muren dit människor från alla jordens hörn dras för att få uppleva Herrens närvaro. Vi avslutar dagen på Israels museum med modellen över Jerusalem alldeles innan dess förstörelse år 70 och vid Bokens Helgedom där Döda Havsrullarna finns bevarade. På väg till hotellet stannar vi till vid det israeliska parlamentet Knesset och ser Menorah som står där utanför.

 • Måndag 8 april

  Trädgårdsgraven är en favoritplats för många, en oas mitt i Jerusalem, där vi kommer att ha nattvard. Sedan kör vi till minnesmonumentet över förintelsen, Yad vaShem, ett måste när man är i Jerusalem. Därefter är eftermiddagen fri och du kommer att få ideér och tips om vad du kan hitta på. Kanske bara strosa omkring i staden som alla gärna till tillbaka till när man en gång besökt den.

 • Tisdag 9 april

  Avresa till Ben Gurions flygplats från hotellet i Jerusalem. Flyget till Landvetter går kl 11:55. Efter några timmars väntan i Warsawa kommer vi till Landvetter 22:20

Resekalender
25/6Camino de Santiago, Tuí - Santiago på egen handfrån 6 850:-
9/8St Olavsleden och norska pärlorfrån 14 990:-
22/8Luther och Bach, en temaresa 22 augfrån 9 690:-
3/10Armenien med avresa från Köpenhamnfrån 18 850:-
3/10Armenien med avresa från Helsingforsfrån 18 850:-
Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå