Passionsspelen i Oberammergau 2020/2022

Passionsspelen 2020 arrangeras 2022
Exodus Resor har flera avgångar till Oberammergau 2022.
Välkommen med!

Passionsspelen i Oberammergau

Av passionsspel är nog de i Oberammergau de mest välkända. Hit kommer, vart tionde år, människor från hela världen för att uppleva spel som är något utöver det vanliga. Fantastiska skådespelare och skönsjungande musiker framför en gripande föreställning om passionshistorien. Detta är ingen vanlig turistresa – följ med du också!

Passionsspelen i Oberammergau är för många ett begrepp och ger hos de flesta ett bestående och djupt intryck. På ett innerligt, estetiskt och folkligt sätt framförs, av ortsbefolkningen, Jesu lidandes historia ackompanjerad av vacker musik.

Passionsspelen ger något till alla. De griper tag och gör åskådaren näst intill närvarande i händelserna som utspelar sig på scenen. Spelen är trogna mot bibeltexterna och får genom den nära förankringen hos byborna i Oberammergau en intensitet som påverkar. Man blir som besökare i Oberammergau påmind om den glädje och stolthet som folket i byn har inför sin uppgift att gestalta Jesu lidandes historia. På restaurangen eller i affären kan man möta en Petrus, Johannes eller Maria och bland barnen kanske man känner igen några som medverkade i föreställningen. Under de månader som spelen pågår är byn Oberammergau på olika sätt genomsyrad av passionsspelen.

Exodus Resor har de senaste decennierna haft många resor till Oberammergau. Våra resor till Passionsspelen leds i regel av en präst eller pastor. Under resdagarna före speldagen går vi tillsammans genom spelens innehåll och får en introduktion till såväl historien bakom spelen som till de texter som spelen utgår ifrån. Under hemresan sker en uppföljning som en hjälp att bearbeta de erfarenheter vi gjort.

Oberammergau - historia och info

Historia År 1632 hemsökte svenska trupper Oberbayern under ledning av Gustav II Adolf. Därmed blev även Oberammergau drabbat. Svenskarna plundrade och härjade. I krigets spår kom pesten med så stor kraft att man fruktade...Läs mer

Oberammergau - vanliga frågor

PASSIONSSPELEN 2022 Här följer lite praktisk information inför resorna till Oberammergau Parkering och övernattning Många reser till påstigningsplatsen och behöver parkering och övernattning före eller efter resan. Vi...Läs mer