Oberammergau - viktig info pga Corona

PASSIONSSPELEN 2020 är uppskjutna till 2022. 

2020-04-02

Vi inväntar besked angående rutiner kring återbetalning från Passionsspelkommittén i Oberammergau. De har stängt kontoret någon vecka in i april. Därefter återkommer vi med besked om hur vi administrerar återbetalningarna. 

Det kommer troligen att finnas två alternativ. Det första är en återbetalning av inbetalda avgifter samt en förhandsanmälan till Passionsspelen 2022. Vi hoppas att de flesta vill följa med oss till Oberammergau då istället. Det kommer dock att dröja ett tag innan vi har exakta datum för avgångar och resornas upplägg klart. Därför ger vi möjlighet till en icke bindande förhandsanmälan. 
Det andra alternativet gäller de som i nuläget inte räknar med att följa med 2022. Då blir det enbart en återbetalninga av inbetalda avgifter. 

Enligt den info vi har kommer Oberammergau att ta ut en mindre avbokningsavgift vilket vi tyvärr också måste göra för att inte ytterligare öka våra kostnader i den här oväntade situationen. Vi hoppas på allas förståelse för detta. 

Vi återkommer med mer information så snart som möjligt till alla som har bokat någon av våra resor till Oberammergau 2020. 

2020-03-26

På grund av det rådande hälsoläget och pandemin med Corona har myndigheterna i Garmisch-Partenkirchen (dit Oberammergau hör) beslutat att Passionsspelen inte får genomföras i år 
Det har föranlett att man har flyttat fram starten av de 42:a Passionsspelen till maj 2022. 

Det här är en situation som ingen har kunnat förutse och som ställer stora krav på administration och planering. Just nu arbetar man i Tyskland med rutiner kring ombokningar och återbetalningar. Vi har fått besked att ytterligare information om dessa rutiner kommer någon vecka in i april. 

Även vi arbetar med våra rutiner för hur vi ska administrera denna helt nya och ovanliga situation. Vi kan inte påbörja ombokning och/eller återbetalning förrän vi har fått besked från Passionsspelen i Oberammergau. Vi har redan betalat in kostnaden för vistelsen i Oberammergau till dem och är därför beroende av deras återbetalning till oss innan vi kan gå vidare till våra gäster. 

Detta är ett oerhört stort arrangemang med föreställningar flera gånger i veckan i närmare sex månaders tid. Men med tysk noggrannhet och ordning kommer man att hantera även denna oväntade situation. Vi har fått information om att det kan ev bli en mindre administrativ avgift för att verkställa återbetalningarna. 

Vi på Exodus Resor kommer att uppdatera den här information så snart vi har mer information att ge. 

Vi är tacksamma om ni, våra gäster och resenärer, inväntar vidare besked här och via mail. I Corona-krisens spår är vi i resebranschen hårt ansatta och har blivit tvungna att gå ner i arbetstid. (korttidspermitteringar). Vi vill gärna använda vår tid till att styra upp rutinerna kring återbetalning och ombokning på ett bra sätt som underlättar för alla de resenärer som hade planerat att följa med oss till Oberammergau 2020. 

Vi påminner även om att vi har en del andra resor i programmet för hösten 2020 som vi hoppas kunna genomföra. Det går bra att kontakta oss om ni vill åka på någon av de resorna och använda det belopp som inbetalts till Oberammergau som delbetalning för den resan.