Skip to main content

Skapelsens under på Island, 25 aug

En resa till Island är något utöver det vanliga. Vilt och kargt men med hisnande upplevelser i storslagen natur.

Vår reseledare på denna resa, Thorhallur Heimisson, är själv islänning och har lett många resor till Island. Han är präst och har i och med det kännedom om sådant som brukar intressera våra resenärer och som inte alla andra guider och reseledare berättar om. Vi får givetvis också se många av de klassiska sevärdheterna på Island och uppleva detta varma land. 

Vi har flygbiljetter med behagliga utresetider från både Kastrup och Arlanda. Hemresan sker på morgonen vilket gör att man landar redan vi lunchtid och har eftermiddagen på sig att ta sig ända hem. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Söndag 25 augusti

  Vid lunchtid flyger vi från Arlanda/Kastrup med direktflyg till Island. På flygplatsen välkomnas vi av vår reseledare, Thorhallur Heimisson som kommer att vara med oss på resan. Han är präst i Sverige men ursprungligen islänning och kan alltså båda språken och har lokalkännedom om Island. Vi åker till Blå lagunen för bad och spa. Därifrån åker vi till hotellet i Reykjavik där middag väntar oss.

 • Måndag 26 augusti

  Efter frukost lämnar vi hotellet och beger oss mot södra kusten. På vägen får vi se många vackra vyer; vulkanen Hekla, Eyjafjalljökull, vulkanen Katla och den svarta stranden. På kvällen kommer till till byn Hveragerdi i en fantastisk natur där vår hotell väntar. På kvällen blir det middag och även tid för att slappna av, kanske i utomhuspoolen.

 • Tisdag 27 augusti

  Nu står "Den gyllene cirkeln" på programmet. Gullfoss, Geysir, Thingellir nationalpark är platser vi besöker under den här utflykten. Sent på eftermiddagen kommer vi tillbaka till vårt hotell. Idag ingår inte middagen utan det är istället möjligt att välja en av byns flera bra restauranger för att pröva det lokala köket.

 • Onsdag 28 augusti

  Vi åker till Reykjavik där det på förmiddagen är fri tid. Under den tiden kan man på egen bekostnad t.ex. besöka Valmuséet eller kanske "Flyga över Island" med helikopter. Även Hallgrimskirkja kan besökas med dess fantastiska utsikt över Reykjavik. Vi besöker sedan Harpa Music Hall och kommer även att se Presidentens bostad. Därefter åker vi vidare mot halvön Reykjanes. På kvällen kommer vi till hotellet i närheten av flygplatsen där vi har vår sista gemensamma middag under denna resa.

 • Torsdag 29 augusti

  Vi checkar ut från hotellet tidigt på morgonen. Men med bara 5 min till flygplatsen är vi strax redo för att checka in på flygen igen för färd mot Arlanda respektive Kastrup. En innehållsrik resa med naturupplevelser utöver det vanliga är avslutad. Skapelsen under på Island.

Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå