Skip to main content

Med Bibeln som guide. En resa till Det heliga landet för Svenska Alliansmissionen

Detta är en resa som är speciellt framtagen för de som har anknytning till Svenska Alliansmissionen.

Med Bibeln som vägledare besöker vi många av de platser som är välkända från den bibliska historien. Vår bibellärare och teolog Anders Sjöberg, som lett otaliga resor till Israel, kommer att fördjupa förståelsen av Bibelns texter och de samband som finns mellan gamla och nya testamentet utifrån de platser vi besöker. Hans hustru Irén Kärrbrant är lic lokalguide i Israel och bidrar med all sin kunskap om landet och dess historia.

Kenneth Petersson, tidigare pastor i Allianskyrkan i Jönköping leder andakter och nattvardsstund. Han kommer också att bjuda in till några förberedande samlingar inför resan för de som är intresserade.

Tillsammans får vi berikas av gemenskapen med varandra, med Bibeln och med de historiska platserna.

Om intresse finns kan vi ordna gemensam buss från Nässjö-Jönköping-Värnamo-Gislaved till och från Landvetter. Mer info om detta kommer.

Fritextsökning

Hotell

Hotellen på denna resa är av hög standard och bra belägna med tanke på programmet.

16-20 februari 
Golan Hotel, Tiberias, www.golanhotel.com
Ett bra hotell i Tiberias med utsikt över Genesarets sjö

20-23 februari
Sephardic House, Jerusalem, www.sephardichouse.com/
Charmfullt hotell beläget i de judiska kvarteren i Jerusalems gamla stad.

23-24 februari
Kfar Hamacabia Kfar Maccabiah, Ramat Gan, kmc-hotel.co.il/
I utkanten av Tel Aviv finns detta 4-stjärniga hotell

Dagsprogram

 • Resan i februari är inställd. Vi räknar med att återkomma med en liknande resa när omständigheterna medger det.
  Vi vill erbjuda en resa med rikt innehåll. Alla dagar i Israel används för att besöka bibliska och historiska platser. En resa till Israel är för många en unik resa och berikande resa. För den som vill ha några dagar i lugn och ro kan det finnas möjlighet att förlänga resa på förfrågan.

 • 16 februari

  Flyget går på behagliga tider från Landvetter och Stockholm. Det blir byte i Istanbul och tidigt på kvällen ankommer vi till Bibelns land. Bussen väntar och tar oss till hotellet i Tiberias.

 • 17 februari

  Vi börjar dagen på Saligprisningarnas berg, platsen där Jesus höll Bergspredikan med utsikt över Genesarets sjö. Därifrån går vi ned till platsen där Jesus och Petrus hade sitt möte efter uppståndelsen. "Älskar du mig?". På eftermiddagen besöker vi en av de gamla städer som finns utmed sjöstranden; Magdala. En fantastisk utgrävning och ett vackert kapell. På kvällen återvänder vi till vårt hotell.

 • 18 februari

  Idag kör vi till det natursköna reservatet Dan där de bäst bevarade lämningarna från första templets tid finns. Vi fortsätter till Caesarea Philippi som ligger granne med Dan. Sen förtsätter vi upp på Golanhöjderna till den slocknade vulkanen Bental och har där utsikt över Syrien, Tårarnas dal, Hermonberget och får bl a höra om det sista storkriget, Yom Kippur 1973.

 • 19 februari

  I"Katrzin talmudiska by" får vi inblick i hur en by såg ut på Jesu tid. Vi flyttas tillbaka och ser miljöer som hjälper oss att förstå bibeltexterna. Vi passar också på att besöka en modern tillverkning av olivolja. Dagen avslutas i Safed innan vi återvänder till hotellet.

 • 20 februari

  Nu lämnar vi Galiléen och beger oss genom Jordandalen till Jeriko. Kanske ser vi ett mullbärsfikonträd. Vi besöker därefter Qumran, platsen där döda-havsrullarna hittades och som påminner oss om de gamla texternas historia. inte långt därifrån ligger platsen där Johannes döpte Jesus. Och när vi är i dessa trakter så ger vi också tillfälle till ett dopp i Döda Havet innan vi åker till vårt hotell i Jerusalems gamla stad.

 • 21 februari

  Den här dagen ägnar vi åt det gamla Jerusalem. Vi lär känna Davids stad genom att se en film och se utgrävningarna från den stad som kung David lät bygga. På 700 talet f.kr. lät kung Hiskia gräva en tunnel för att leda vattnet ini staden. Vi besöker den tunneln som mynnar ut i Siloa-dammen. Därifrån ger vi oss in mot tempelberget för att besöka Davidson Centre och sedan vandra i de judiska kvarteren i gamla stan.

 • 22 februari

  Silo, några mil norr om Jerusalem, var judarnas plats för tillbedjan före kungatiden och före det första templets tid. Vi besöker den platsen och får därmed en naturlig anknytning till Gamla Testamentets historia. Efter lunch besöker vi minnesplatsen för förintelsen "Yad Vashem" innan vi avslutar dagen på marknaden i Jerusalem.

 • 23 februari

  Vi börjar dagen i Tempel institutet för att se och lära mer om Tabernaklet och Templet. Från Scopus-berget går vi sedan till Getsemane trädgård och minns vad som hände där. Vi åker därefter ut till Betlehem för att besöka herdarnas äng innan vi återvänder till Jerusalm och avslutar vår vistelse i Det heliga landet vid den tomma graven i Trädgårdsgraven. Där blir det också tillfälle till nattvard innan vi åker till vårt hotell strax utanför Tel Aviv.

 • 24 februari

  Vårt hotell är inte långt från flygplatsen dit vi åker för att bege oss hemåt. Det är många intryck att smälta och förhoppningsvis har Bibelns berättelse och budskap fått nytt liv. Flyget har även här bekväma tider och till kvällen är vi åter hemma igen.

Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå