Skip to main content

Israel med St Pauli församling

En pilgrimsresa till Det Heliga Landet Israel är full av kulturella och andliga upplevelser. Vi får möta Israels mäktiga historia och vandra där Jesus vandrade. Vi lotsas med Bibelns hjälp genom forntid och nutid. Detta är en resa för St Pauli församling i Göteborg.
Guide: En israelisk svensktalande guide kommer att följa oss under hela resan förutom 9-10 april. Reseledare: Daniel Bennsten, kaplan och Marcus Waldemarson, som också leder sången vid våra andakter.

I anmälningsformuläret kan man under "önskemål - kommentarer" ange önskad rumskamrat om man vill dela rum. Känner du inte till vilka som följer med kan du kontakta reseledarna för vägledning. Skriv även kostallergier och annat som kan vara av vikt för arrangören att känna till.

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 1 april

  Vi reser med Turkish Airlines från Landveter kl 11.10 och landar i Tel Aviv kl 19.10 där vi välkomnas av vår svensktalande guide. Bussen tar oss norrut och vi sover vår första nat i Natanya, King Solomon Hotel vid Medelhavets strand där vi intar en måltid innan läggning.

 • 2 april

  Vi åker först till Caesarea vid havet där vi bl.a. besöker Herodes palats där Paulus satt två år i fångenskap. Här bodde även Cornelius, i vars hus man häpnade över att Anden föll också över hedningarna efter Petrus predikan. Vi reser vidare till Megiddo där många av bibelns strider utkämpas och där intressanta utgrävningar görs. Vi tar oss sedan vidare till Nasaret för lunch och där vi sedan besöker den mäktiga Bebådelsekyrkan byggd över platsen där Maria kallades att bli Jesu mor. Här besöker vi också St Josefskyrkan byggd över platsen man tror att Jesus bodde samt Mount Precipice, platsen där man ville kasta ner Jesus för stupet. Bussen tar oss sedan till Astoria Galilee Hotel i Tiberias.

 • 3 april

  Denna dag besöker vi först Magdala. Sedan tar vi oss ut med båt på Galileiska sjön eller söndagsskolesjön som Tage Erlander utbrast när han såg den. Bussen tar oss sedan till Kapernaum där vi bl.a. ser Petrus hus där Jesus bodde under sin tid i Galileen. Denna dag ingår lunchen och vi äter Petrusfisk. Efter det åker vi till Saligprisningarnas berg där Jesus höll Bergspredikan. Vi vandrar sedan via Topos Eremos, platsen dit Jesus drog sig undan för att vara ensam och be, ner till Tabgha där Jesus bl.a. visade sig för lärjungarna efter uppståndelsen. Sedan tillbaka till hotellet.

 • 4 april

  Denna dag tar vi oss med buss till norra Israel. Vi besöker Caesarea Filippi vid Hermons fot, där Petrus bekände Jesus som den levande Gudens Son. Vi reser vidare på Golanhöjderna till Tel Dan och platsen där en av de båda guldkalvarna uppfördes efter Israels delning vid Salomos död. Vi besöker sedan Israels norra gräns där vi får se in i Syrien och även be för fred mellan Israel och hennes grannländer.

 • 5 april

  Nu går resan söderut och vi kommer först till Yardenit, Jordan, en dop plats där vi påminns om Johannes döparens predikan men också vårt eget dop. Sedan besöker vi Jeriko, den första staden israeliterna intog efter ökenvandringen och där även Jesus möte människor i evangelierna. Vi tar sedan ett svalkande dopp vid jordens lägsta punkt, Döda havet. Sedan reser vi upp till Jerusalem och bussen stannar på Olivberget där vi får en fantastisk utsikt över staden. Vi vandrar sedan nedför berget via Dominus Flevit till Getsemane och Alla nationers kyrka. Sedan tar bussen oss till vårt centralt belägna hotell i Jerusalem, Jerusalem Tower. Denna kväll inleds sabbaten och kanske orkar någon sig ner till Västra muren och se alla festklädda judar som firar.

 • 6 april

  Det är lördag och sabbat i Jerusalem. Vi inleder dagen med att följa Jesus på hans smärtas väg när vi vandrar genom de 14 stationerna på Via Dolorosa, Golgatavandring från Pilatus residens fram till gravkyrkan där vi med egna ögon får se att graven är tom. Vi går sedan vidare till Betesdadammen och besöker även St Annakyrkan med sin fantastiska akustik. Bussen tar oss sedan till Betlehem där vi äter lunch för att sedan först besöka herdarnas äng och Födelsekyrkan. Vi avslutar dagen med att besöka Trädgårdsgraven vid Gordons golgata.

 • 7 april

  Söndagen inleder vi med att fira mässa, därefter besöker vi Davids stad, det ursprungliga Jerusalem precis söder om tempelplatsen. Vi går in på Davidsons center, en arkeologisk park med historia från både första och andra templets tid, där vi tex får vandra på samma trappor som Jesus och många andra använde för att komma upp på tempelplatsen. Vi går till Västra muren och upp på tempelplatsen. Sedan äter vi lunch i den judiska delen av Gamla stan. Vi besöker Tempelinstitutet, som med stor noggrannhet, tillverkat mängder av tempelföremål, kläder med mera. Vi ser Hiskias murar och försöker få till et besök i den judiska bokhandeln där Moshe och Dov kan berätta om judisk tro, och vi får ställa frågor.

 • 8 april

  Vi tar oss till Sionsberget och besöker Sankt Peter in Galicantu, Kajafas palats där Jesus förhördes av översteprästen. Sedan går vi vidare till Övre salen där Jesus insisterade nattvarden på skärtorsdagen och där även lärjungarna var samlade på Pingstdagen när Anden föll över dem. Vi besöker också kung Davids grav. Vi äter lunch och beger oss sedan till Yad Vashem – förintelsemuseet, en oerhört gripande vandring där vi påminns om de grymma judeförföljelserna under 1900-talet. Seneftermiddagen kan tillbringas tex på den lokala marknaden utanför hotellet.

 • 9 april

  Denna dag har vi inget gemensamt program. Här finns många möjligheter att själv lägga upp sin dag. Förslag kan vara Israels museum med en stor modell över gamla Jerusalem, se Dödahavsrullarna mm., gå Hiskias 500 meter långa tunnel som avslutas vid Siloamdammen, besöka Betfage, Betania, Ein Kerem, eller strosa runt i de många basarerna i gamla stan t.ex.

 • 10 april

  Bussen hämtar oss vid hotellet och flyget går från Tel-Aviv 12.05. Vi är tillbaka på Landvetter kl 18.15 med många och oförglömliga minnen.

Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå