Skip to main content

Pilgrimsvandring med Nässjö pastorat

Med Nässjö pastorat på pilgrimsvandring till Santiago de Compostela.
Pilgrimspräst Jenny Brodd Ekelund leder här en grupp från Nässjö som vandrar på den mest välkända av alla pilgrimsleder: Camino de Santiago de Compostela. Vandringen sker i mindre grupper och i egen takt. Dagliga stunder med pilgrimsbön och reflektion. På kvällarna serveras middag på hotellen förutom i Santiago de Compostela där det istället blir möjlighet att utforska det lokala utbudet. Kontakta gärna Jenny Brodd Ekelund via mail för frågor om resan. Resan är planerad för deltagare från Nässjö pastorat. Kontakta Jenny om du skulle vilja följa med men inte hör hemma i pastoratet.
 
Dag 1  Hemifrån till Sarria
Tidigt på morgonen lämnar bussen Nässjö för att ta oss till Kastrup. Flyget, som går vid lunchtid och har byte i Madrid, tar oss till Santiago de Compostela. Ankomsten är på kvällen och en enklare måltid serveras. Det blir buss till Sarria där hotellet väntar.

Dag 2  Sarria till Portomarin. Ca 24 km
Vandringen går västerut. Så småningom går vandringsleden genom öppna landskap fram till Portomarin. Under 1950-talet dämde man upp floden här, vilket fick översvämningar som följd. För att undvika att S:t Nikolaikyrkan skulle bli förstörd, flyttade man den sten för sten.

Dag 3  Portomarin till Palas de Rey. Ca 24 km
Nu är det ca 90 km kvar till vandringens mål; Santiago de Compostela. Landskapet består nu mest av åkrar floder och skog. Lägg märke till de speciella torkladorna längs vägen som kallas för los hórreos. De kommer att finnas med fram till målet.

Dag 4  Palas de Rey till Arzúa. Ca 29 km
Vandringen går nu genom jordbruksbygd och skogsområden. Skogen består bl.a. av eukalyptusträd och snart kommer också korkek och ask och längs stränderna finns gott om blommor.  Dagens etappmål, Arzúa, är mest känd för sin årliga ostfestival i mars.

Dag 5  Arzúa till Lavacolla. Ca 29 km
Nu blir det mycket eukalyptusskog med lite inslag av enstaka byggnader eller några byggnader i grupp. Vid Lavacolla finns en rondell till Santiagos flygplats. Här kan man se en modern staty av en pilgrim.

Dag 6  Lavacolla till Santiago de Compostela. Ca 12 km
Nu är det drygt fem km till Monte do Gozo. Här kan man för första gången under vandringen se tornspirorna på katedralen i Santiago. Det är alltså knappt fem km kvar. Väl framme i katedralen och kan man se silverskrinet som är Sankt Jakobs grav. Katedralen i sig innehåller dessutom fantastiskt mycket annat som naturligtvis är mycket sevärt.  Ett tips är att försöka gå till pilgrimsmuséet innan man besöker själva katedralen. Här finns nämligen rik information om katedralen. Pilgrimsmässa hålls varje dag. Väl ute ur katedralen kan man gå till pilgrimskontoret för att hämta ut beviset på att vandringen är genomförd genom att visa upp pilgrimspasset med stämplar som visar att mangått minst 100 km.

Dag 7  I Santiago
En hel dag till egen disposition i Santiago de Compostela.

Dag 8  Från Santiago de Compostela och hem
Efter tidig frukost avslutas denna fantastiska pilgrimsvandring med transfer till flygplatsen för resa hem till Skandinavien. Flyget landar i Kastrup vid 19-tiden. Bussen väntar för att ta oss den sista resetappen hem.

Från början planerades resan med tåg till och från Kastrup. Tyvärr har flygbolaget ändrat tiderna vilket medför att tågtidtabellen inte stämmer. Om flyg eller tåg ändrar tiderna så att det passar kommer resan mellan Nässjö och Kastrup att genomföras med tåg. I så fall blir det troligen ett avdrag på resans pris.

Priset är räknat på minst 20 deltagare. Vid färre deltagare kan priset behöva justeras.
Klimatkompensation ingår genom Vi-skogen. Läs mer här.
Flyg- och tågtider kan ändras utanför vår kontroll.

Fritextsökning
Resekalender
25/6Camino de Santiago, Tuí - Santiago på egen handfrån 6 850:-
9/8St Olavsleden och norska pärlorfrån 14 990:-
22/8Luther och Bach, en temaresa 22 augfrån 9 690:-
3/10Armenien med avresa från Köpenhamnfrån 18 850:-
3/10Armenien med avresa från Helsingforsfrån 18 850:-
Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå