Skip to main content

Holland på vårt sätt

Välkommen med på vår resa till Holland, eller rättare sagt Nederländerna; ett litet land med rik historia. På den här resan besöker vi några av de kända platserna, inte minst den stora blomsterparken Keukenhof och blomstermarknaden i Aalsmer. Men vi vill också bege oss in i det historiska och genuina Nederländerna för att se det som inte är med i alla resor. Det blir en tåg- och båtresa vid södra delen av Zuiderzee, numera en insjö som uppkom genom de stora dammar som byggdes för att frigöra mark från havet. Vi besöker också Haarlem och det museum som finns i Corrie ten Booms hem där historien om familjen ten Boom, som bland annat gömde judar i sitt hem under andra världskriget och är beskrivna i boken och filmen "Gömstället", utspelade sig. Vår reseledare, prästen Owe Johansson, finns med hela resan med intressanta inblickar om platser vi passerar och besöker. Han har också en morgonandakt i bussen och på kvällen  bjuder han in till en enkel kvällssamling på hotellen där det är möjligt och för den som önskar. 

Detta är en resa i samarbete med Reinholds Buss.

Fritextsökning

Hotell

8-9 april, 12-13 april
Parkhotel Cloppenburg ***
Burgstr.8
49661 Cloppenburg
Deutschland
+494471-6614-16
www.parkhotel-cloppenburg.de

9-12 april
Novotel Amsterdam City
Europaboulevard 10
1083 Amsterdam Ad
Niederlande
+31-20-7219179
all.accor.com/hotel/0515/index.de.shtml
I södra delen av Amsterdam. Det tar ca 25 min in till centralstation med kollektivtrafik för den som vill göra en extra utflykt på kvällen. 

Dagsprogram

 • Vi har skapat en resa till Holland där även man kommer bortom det vanligaste genom att besöka några okända och intressanta pärlor.

 • Måndag 8 april

  Tidigt på morgonen avgår bussen från Jönköping. Vi stannar för påstigande på vår färd söderut innan vi tar Öresundsbron över till Danmark. Efter några timmar i Danmark blir det tid för lunch på färjan mellan Rödby och Puttgarden. Dagens slutmål är Cloppenburg där hotell och middag väntar på oss.

 • Tisdag 9 april

  Vi lämnar Cloppenburg för att fortsätta mot Amsterdam dit vi anländer strax efter lunch. På eftermiddagen blir det lite tid att bekanta sig med den säregna och fascinerande stad. Vi åker en tur med båt genom Amsterdams kanaler. Innan vi kommer till vårt hotell hinner vi också besöka en mindre bondgård med egen produktion av de holländska kännetecknen ost och träskor. Middag på hotellet.

 • Onsdag 10 april

  Idag stiger vi upp tidigt på morgonen för att uppleva blomstermarknaden i Aalsmeer där mängder av blommor auktioneras ut till grossister i en rasande fart. Dagen fortsätter sedan med blomsterprakt i den stora parken Keukenhof där vi tillbringar resten av dagen innan vi åker tillbaka till vårt hotell.

 • Torsdag 11 april

  Idag ska vi få uppleva något som gör den här resan unik. Vi får ta del av det historiska och genuina Holland genom att åka med ångtåg genom landskapet och sedan ångbåt på det som numera är en insjö, Zuiderzee. Vi besöker också muséet om Zuiderzee. Det är ett levande museum både utomhus och inomhus som tar oss tillbaka till det historiska Holland med byggnader, aktiviteter och berättelsen om havet som blev land.

 • Fredag 12 april

  Under förmiddagen gör vi återigen ett unikt besök. På Barteljorisstraat i Haarlem finns en oansenlig liten urmakarverkstad som blev centralpunkt i det underjordiska arbetet för att rädda judar under andra världskriget. Hela denna berättelse finns i boken och filmen som heter "Gömstället" av Corrie ten Boom (1892-1983). Hon skrev också flera andra böcker bl.a. "I min faders hus" som beskriver uppväxten i detta hus. Vi får ett guidat besök i mindre grupper. Det blir då också tid att strosa runt i centrala Haarlem och se den trevliga staden. Därefter vänder vi hemåt och åker över Zuiderzee-vallen med havet på en sidan och Zuiderzee på den andra sidan. På kvällen kommer vi åter till Cloppenburg för övernattning och middag.

 • Lördag 13 april

  Så börjar det bli dags att sammanfatta en innehållsrik resa. Vi färdas norrut på motorvägarna genom Tyskland för att via färjan Puttgarden-Rödby ta oss till Danmark. Framåt kvällen är vi åter i hemorten att tar avsked för denna gången.

Resekalender
25/6Camino de Santiago, Tuí - Santiago på egen handfrån 6 850:-
9/8St Olavsleden och norska pärlorfrån 14 990:-
22/8Luther och Bach, en temaresa 22 augfrån 9 690:-
3/10Armenien med avresa från Köpenhamnfrån 18 850:-
3/10Armenien med avresa från Helsingforsfrån 18 850:-
Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå