Pilgrimsvandring Spanien etapp 4 kort

Den mest populära vandringsleden för pilgrimer är Vägen till Santiago de Compostela, eller Camino de Santiago de Compostela. Caminon är urspunglingen ett nätverk av antika pilgrimsvägar som sträcker sig över hela Europa och som strålar samman i Santiago de Compostela. Den mest populära vägen är Camino Frances som sträcker sig från St. Jean Pied de Port till Santiago de Compostela. Vi har delat upp den 80 mil långa sträckan i fyra delar. De har lite olika längd, första sträckan är t.ex lite kortare vilket kan vara strategiskt för den som tänkt vandra alla etapperna. Vi har också en kortare variant av etapp 4 för den som vill nå målet i Santiago och få diplomet. Du har alltså stora valmöjligheter – välj det som passar dig.

Om datumen nedan inte passar med era planer - hör av er så kan vi ordna avresa på dagar som stämmer bättre för er.

Etapp 4 kort: Pilgrimsvandring på egen hand från Sarria till Santiago de Compostela

Pris per person
Pension/ Hostel          dubbelrum    6 450:-   enkelrumstillägg   1 450:-
Bäst möjliga hotell     dubbelrum    7 575:-   enkelrumstillägg   1 550:-

I priset ingår:
- logi i dubbelrum med du/wc på rummet,
- frukost,
- bagagetransport mellan hotellen - ett kolli per person,
- kartor och nödvändig dokumentation.

Boka till:
- Flyg och transfer paket  5 150:- SEK per person (flyg från Arlanda eller Kastrup till Spanien och transfer från flygplats till hotell i Sarria)
- halvpension 1 190:- SEK per person

Vi reserverar oss för tillgång på flygbiljetter till vald avgång.

Du kan boka din vandringspaket från Stockholm (Arlanda) eller från Köpenham (Kastrup) genom att välja tillägg i steg två i bokningsprocessen. Vi ordnar också flyg från Oslo, skicka oss gärna en förfrågan till info@exodusresor.se.

Pris från:
6 450:-
Dagar:8
I priset ingår: - logi i dubbelrum med du/wc på rummet,- frukost, - bagagetransport mellan hotellen - ett kolli per person,- kartor och nödvändig dokumentation.
Mot tillägg kan flyg och transfer bokas längre fram i bokningsformuläret.
Boka resa

Dagsprogram

Pilgrimsvandring Sarria – Santiago de Compostela
 
Dag 1  Hemifrån till Sarria
Flyg från Skandinavien och transfer från flygplatsen.

Dag 2  Sarria till Portomarin. Ca 24 km
Vi går västerut. Så småningom går vandringsleden genom öppna landskap och vi kommer fram till Portomarin. Under 1950-talet dämde man upp floden här, vilket fick översvämningar som följd. För att undvika att S:t Nikolaikyrkan skulle bli förstörd, flyttade man den sten för sten.

Dag 3  Portmarin till Palas de Rey. Ca 24 km
Nu har vi ca 90 km kvar till vandringens mål, Santiago de Compostela. Landskapet består nu mest av åkrar floder och skog. Lägg märke till de speciella torkladorna längs vägen som kallas för los hórreos. De kommer att följa oss ända fram till målet.

Dag 4  Palas de Rey till Arzúa. Ca 29 km
Vi går genom jordbruksbygd och skogsområden. Skogen består bl.a. av eukalyptusträd och snart kommer också korkek och ask och längs stränderna finns gott om blommor.  Vi anländer till Arzúa som är mest känd för sin årliga ostfestival i mars.

Dag 5  Arzúa till Lavacolla. Ca 29 km
Nu blir det mycket eukalyptusskog med lite inslag av enstaka byggnader eller några byggnader i grupp. Vid Lavacolla finns en rondell till Santiagos flygplats. Här kan vi se en modern staty av en pilgrim.

Dag 6  Lavacolla till Santiago de Compostela. Ca 12 km
Nu har vi drygt 5 km till Monte do Gozo. Här kan man för första gången under vandringen se tornspirorna på katedralen i Santiago. Nu har vi alltså knappt 5 km kvar. Väl framme går vi in i katedralen och får se silverskrinet som är Sankt Jakobs grav. Katedralen i sig innehåller dessutom fantastiskt mycket annat som naturligtvis är mycket sevärt.  Ett tips är att försöka gå till pilgrimsmuséet innan man besöker själva katedralen. Här finns nämligen rik information om katedralen. Pilgrimsmässa hålls varje dag. Väl ute ur katedralen kan vi gå till pilgrimskontoret för att hämta ut beviset på att vi genomfört vandringen genom att visa upp pilgrimspasset med stämplar som visar att vi gått minst 100 km.

Dag 7  I Santiago
En hel dag till egen disposition i Santiago de Compostela.

Dag 8  Från Santiago de Compostela och hem
Efter frukost avslutas denna fantastiska pilgrimsvandring med transfer till flygplatsen för resa hem till Skandinavien.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
30/10FlygVandring från Sarria till Santiago de CompostelaMer än 86 450:-Boka